Foto:© Benjamin Fredriksen / NRK

Påmelding kriminalomsorgen

Fengsler og andre institusjoner under kriminalomsorgen som ønsker å delta i prosjektet kan melde seg på her – helt kostnadsfritt.

Sjakk er en aktivitet som skaper rom for konsentrasjon, mestring og personlig utvikling. Sjakk kan også være en inngang til nye, positive miljøer.

I Mosjøen fengsel merker de stor forskjell på miljøet etter at de innsatte begynte å spille sjakk, skriver NRK.

Også i Brasil, USA, Italia og England har man opplevd suksess med sjakk i fengsler.

– Sjakk gir et pusterom i de tankene de ellers har.

Avdelingsleder Frank Ivar Lie til NRK om sjakktilbudet i Mosjøen fengsel.
Avdelingsleder i Mosjøen fengsel Frank Ivar Lie sier til NRK at fengselsmiljøet har blitt bedre etter at de innsatte begynte med sjakk. Foto: © Benjamin Fredriksen / NRK

Hva får dere hvis dere blir med på prosjektet?

  • Dere får tilsendt sjakkbrett, – brikker og demonstrasjonsbrett.
  • Tilgang til digital ressursbank med kurs og oppgaver samt nyttige tips og triks for å starte med sjakk.
  • Vi setter dere i kontakt med lokalt sjakkmiljø og ressurspersoner.
  • Hjelp til å arrangere et sjakkarrangement (turnering, simultan, kurs, foredrag eller lignende) våren eller høsten 2020. Vi leier inn ressursperson/ressurspersoner, og arrangementet skreddersys etter deres behov.

Meld dere på her


Informasjon

Kontaktperson
Vi ønsker sjakkbrett, -brikker og demonstrasjonsbrett (ved å velge dette alternativet forplikter vi oss til å tilgjengeliggjøre sjakk i vår institusjon)
Vi ønsker hjelp til å arrangere et sjakkarrangement våren eller høsten 2020 (ved å velge dette alternativet forplikter vi oss til å forsøke å etablere faste spillekvelder)
Spill postsjakk mot Norges Sjakkforbund (ved å velge dette alternativet forplikter vi oss til å duellere mot Norges Sjakkforbund i et parti postsjakk)